+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 3
PrviPrvi 1 2 3
Pokazuje rezultate 21 do 22 od 22

Tema: Granit

Pa dobro, ali ako sporedimo sa drugim firmama i sa gradjevincima u regionu, mislim da su jedini.

http://www.seinet.com.mk/default.aspx?docID=24404

Kad sam vidio da je izašao konsolidirani revidirani izvještaj za Granit, pomislio sam da će biti neka mućka, ali ono što sam našao prelazi sve moje mogućnosti shvaćanja.
    Dakle ovako: u konsolidirani izvještaj ulaze samo tvrtke iz MK koje su u vlasništvu Granita. Sve što se radi van MK, sve firme koje Granit posjeduje izvan MK se ne nalaze u konsolidiranom
    izvještaju. Vjerojatno taj dio nije bitan, jer Granit van MK ima tek nešto više od duplo veći prihod nego u MK.
    Ali da to ne bude najsmiješniji dio revizor se potrudio u konsolidiranom izvještaju izračunati manji prihod, nego što ima sam Granit u nekonsolidiranom. Drugim rječima sve ostale firme imale su negativni prihod.
    Objašnjenje za one koji to slabije shvaćaju. Tvrtke mogu loše raditi i imati smješno mali prihod i ogromne rashode, pa stvarati gubitak matici, koji se izražava u smanjenju dobiti, ali ne možeš imati negativni prihod.
    Meni samo nije jasno kako to može proći kod nadležnih tjela. Pa zar nitko ne čita te izvještaje?

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove