Vidi rezultate ankete: Devalvacija..'konačno'?

Glasači
6. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • 7.55-7.65

1 16.67%
  • 7.65-7.75

1 16.67%
  • 7.75-7.85

1 16.67%
  • Doći će do aprecijacije

3 50.00%
+ Odgovori na temu
Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Devalvacija..konačno?

Početno Devalvacija..konačno?

Prije svega..pozdrav svima.
    Nisam imao namjeru javiti se,ali nedavni događaji naveli su me na to.
    Vjerujem da se među Vama našla poneka osoba koja je pročitala Škegrin 'Gospodarski program',pa Vam mogu reći da je svrha ove ankete steći uvid u to koliko ste dobro pročitali taj igrokaz.
    Načelno se slažem oko programa..istina trebalo je prije misliti na to,no ima u programu nešto što se do sada nikada nije spominjalo..ili bolje da kažem ne sjećam se da je od strane Vlade ikada napisana bilo kakva deklarativna izjava tog tipa.
    Stoga,dame i gospodo..(ukoliko ima netko da ne zna tj.neće naći u programu izjavu na koju se referiram..neka kaže..pokazat ću mu..do tada si dajte malo truda i volje..ovo se tiče svih nas)
    Eto ankete...do kraja godine tečaj ide s trenutnog (7.25 srednji ) na..?

7.55-7.65
    7.65-7.75
    7.75-7.85
    Doći će do aprecijacije
    Posljednje uređivanje od geene : 22.04.10 at 14:10
    Nerazumijevanje stvara nepovjerenje.

Citiraj Prvotno napisano od geene Vidi poruku
    Prije svega..pozdrav svima.
    Nisam imao namjeru javiti se,ali nedavni događaji naveli su me na to.
    Vjerujem da se među Vama našla poneka osoba koja je pročitala Škegrin 'Gospodarski program',pa Vam mogu reći da je svrha ove ankete steći uvid u to koliko ste dobro pročitali taj igrokaz.
    Načelno se slažem oko programa..istina trebalo je prije misliti na to,no ima u programu nešto što se do sada nikada nije spominjalo..ili bolje da kažem ne sjećam se da je od strane Vlade ikada napisana bilo kakva deklarativna izjava tog tipa.
    Stoga,dame i gospodo..(ukoliko ima netko da ne zna tj.neće naći u programu izjavu na koju se referiram..neka kaže..pokazat ću mu..do tada si dajte malo truda i volje..ovo se tiče svih nas)
    Eto ankete...do kraja godine tečaj ide s trenutnog (7.25 srednji ) na..?

7.55-7.65
    7.65-7.75
    7.75-7.85
    Doći će do aprecijacije
    Podržavam i dobra tema premda mislim da HNB tu ima glavnu riječ te ovisi koliko su spremni i vjeruju vladi premd je Rohatinski smanjio obveznu rezervu te time ponudio pomoć tj.spremnost na suradnju.

Kako će se odraziti na tržište kapitala ukoliko dođe do devalvacije? Dionice naših kompanija u slučaju stagnacije cijena dionica će recimo građanima EU-a(strancima) biti jeftinije jer će za svoje eure moći kupiti više dionica(po količini) nego po sadašnjem tečaju. Dakle, u slučaju postupne devalvacije kune moglo bi doći do rasta cijena dionica. Devalvacija pogodna našim kompanijama izvoznicima dodatna pogodnost za dionice takvih tvrtki.

Ocekujem slabljenje do 6 % , i Geene imas PP,

pozdrav

@NB2
    Dakle, u slučaju postupne devalvacije kune moglo bi doći do rasta cijena dionica. Devalvacija pogodna našim kompanijama izvoznicima dodatna pogodnost za dionice takvih tvrtki.
    Mala digresija..postupna devalvacija je jako teško izvediva..mislim na kratkoročno razdoblje..i sam guverner je pričao o tome.Što se tiče ostatka komentara..bio je dosta studija na tu temu i nije se uspjelo dokazati da dolazi do više pogodnosti nad nadostacima..štoviše..tamo sredinom 90-ih imali smo i kontra slučaj ( dobro..to je hrvatski paradoks)..jedini zaključak koji se mogao izvući je taj da problem leži u drugim stvarima..no to je već puno veće udaljavanje od teme.
    Nerazumijevanje stvara nepovjerenje.

Senior Member urta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Nisi ponudio status quo...
    Što me ne ubija to me jača.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove